onsdag den 30. juni 2010

tilbehør...



I går aftes greb jeg hæklenålen. Frem kom det lille lyserøde hårbånd. I dag på tur til Varde minby blev det til et råhvidt samt et lille matchende armbånd. Det er sidtse dag mit trådløse netværk virker. Så resten af ferien frembringelser må I se, når vi kommer hjem. Vi ses. Hav det dejligt, det har vi i hvert fald.



ferie, ferie, ferie...



Her i Henne er der bare dejligt. Vi har været her før, jeg flere gange i min barndom, og sidst for 2 år siden med familien. Jeg vil gerne anbefale byen til familier med børn, for her der tænkt på dem.
I min ferie-strikkekurv kom lidt garn, bomuld og tyndt uldgarn, mine strikke gadgets og pinde. Idéen var, at der skulle laves dukketøj til Wilma, som Carla skal have i fødselsdagsgave. På vej herover i bilen fik jeg heldigvis lov til at låne dukken, der ellers sad så dejligt hos sin mor, et par gange, så jeg kunne måle. På turen blev disse fine trusser strikket af en lille rest lækker bomuld.



De passer perfekt til den skønne vamsede, i Carlas verden, undertrøje, som lå i kassen fra Wenche, da Wilma flyttede ind. Hæklede en lille blomst som nu sidder på brystet.



På kørerturen til Legoland i søndags gik jeg i gang med denne nederdel. Når vi kommer hjem, skal der sys en lille tunika til.



Nederdel uden dukke. Tænker at skrive lidt noter, til de af jer, der gerne selv vil i gang med dukketøjet.

mandag den 28. juni 2010

Perzille



Brug 5 min af din dag på at kigge indenfor hos PerZille. Perzille er ny blogger, så tag godt i mod hende. Hun laver blandt andet de dejligste billeder. Dette gule billede måtte gerne hænge i min stue...
Det er lidt sjovt, når de veje man vælger i livet, mødes med andres veje. Nogle gange bare for en enkelt gang, andre gange gentager disse møder sig. Sådan har det været for mig med Stine, som er pigen bag Perzille.
Da Jalte for godt 6 år siden skulle døbes, havde jeg set et skønt lille billede, som ville være en god gave til dåben. Da vi 2½ år senere skulle have døbt Carla, skulle hun jo også have et billede... Men jeg kunne ikke finde Stine! Googlede mange gange, forgæves. Men lige pludselig fandt jeg hende og Carla fik sit billede.
For et par måneder siden blev jeg kontaktet, om jeg ville være med i From Heart to Heart projektet. Her genfandt jeg Stine, og nu ved jeg hvor jeg altid kan finde hende.

fuld sol



Det er hvad der er her i Henne Strand, hvor jeg, børn og mand ferierer. Det skal der nok kommer lidt billeder af.
Inden det blev ferie lavede jeg en stak nederdele i fuld sol, som blev sendt til Odense. I Odense har Else lavet en lille butik, hvor overkuddet går til en afdeling på OUH for hjerneskadede børn. Butikken hedder From Heart to Heart og der kan nogle af mine ting købes. Den øverste med det fineste lilla blomstermønster.



Denne syet af en gammel kaffedug...



Og denne som bare har de skønneste hyberoser spredt ud med løs hånd. Dette skøånne stof vil datteren så gerne have sengetøj af....

onsdag den 23. juni 2010

Bukser



I børnehaven havde de for en måneds tid siden tøsedage, hvor dette sæt blev brugt. Tøjet er identisk med det tøj, som Wilma havde på, da hun flyttede ind. Da dukker og dukkevogne skulle med i børnehave, skulle de to piger da være ens! Jeg syr alle Carlas bukser, for det meste blomstrede, tøsede og dog praktiske. Da vi har været urolig glade for disse bukser, har jeg besluttet at lægge dem på hylderne i min shop. Disse bukser laves i str. 74 til 8 år.



Det samme vil jeg gøre med disse skønne, bløde og lette piratbukser. Dem har Jalte været rigtig glad for, de sidste par år, blandt fordi han ikke slider hul på de bare knæ. De sys i denne fine stribede udgave eller en ensfarvert mørk udgave, som bukserne under er syet op i. Disse bukser sys str 2 - 8 år.




Disse bukser sys i str 74 - 5 år. en lille variant af bukserne ovenfor. Disse skønne posebukser er lange i benene og har breb bred rib i livet. På siden af bukserne er påsyet lommer, her små biler.
Har du lyst til at dine ungerne skal have bukser, kan de indtil videre bestilles via mail dortea74(snabel a)hotmail.com eller som kommentar herunder. Fortsat god Sankt Hans.

søndag den 20. juni 2010

stof - stof - stof



Der er nu lagt noget nyt stof i min lille shop. Håber der er noget I kan lide. Her er det gule blomster i rigtig farmor stil. Synes selv det stof er helt fantastisk.



Små orange og bruge blomster med "gitter".



Skønne lyserøde hybenroser og en af mine farvoritter.



Vintagestof med en fin bort.



Skønne små blå blomsterkranse.

fredag den 18. juni 2010

gul - gul og mere gul



Carla fylder 4 år til august og egentlig skulle hun have haft sin Wilma dukke. Da vi så hende færdig hos Wenche, kunne vi bare ikke vente. Så gaven i år består af Wilma tilbehør. Den sidste uge har jeg arbejdet på dette lille patchwork projekt. Mit første, men absolut ikke det sidtse. Jeg har brugt stof i gule nuancer både nyt og gammelt. Jeg er selv vældig tilfreds med resultatet og glæder mig til at give det videre til den lille dukkemor.



Det lille glade ansigt har været en lille sol på et par bukser, jeg lavede til Carla for et par år siden. Der er Marimekko, gammelt sengetøj, lidt stof der er byttet med Mette, der er små æbler fra USA og fine 50´er inspirerede påklædningsdukker....



På det lille tæppe, der måler 48x52 cm, er der en lille sekskant, der ikke er gul men hvid. Det er det sidste af et broderi fra et hovedpudebetræk med min farmors pigenavns initialer. Resten af broderiet syede jeg ind i en pude til min far, da han sidste efterår fyldte 60.



Bagsiden af tæppet er lidt mere orange og har de yndigste små blomster strøet med let hånd. Håber jeg kan holde øjnene åbne og få håndsyet kanten i aften.

60

En af mine kollegaer fyldte i sidste uge rundt. Han er en rigtig hyggelig mand, som ingen af os kan undvære. Han har blandt andet etableret et lille ungdomshjørne i en af lærerværelsets sofaer, og så ryger han pibe. Jeg faldt over en lidt underlig klokkestrng med piber og tobak. Den måtte med hjem og så blev der sakset i nyt og gammelt. Min kære kollega blev så glad.

opdate, læs HJÆLP: Jeg har kigget lidt hos smilerynker for at gøre mine billeder størrer... Det skulle jeg vist ikke have gjort! Mit pudebillede blev ikke så kønt, så jeg ville sætte pixel-tallene tilbage... Jeg havde bare ikke skrevet alle de tal ned (selvom Lisbeth havde sagt det!), defor ser bloggen nu således ud! Kan nogle hjælpe mig? Jeg har kigget hos smilerynker igen og kan der læse nogle...