torsdag den 29. juli 2010

på vej...



Der er klippet og revet stof til en flok keyhangers. Nogle er bestilinger andre skal på Amio. Når jeg klipper og river stoffet, bruger jeg tid på at finde nogle gode farvekombinationer. Den første er oftest glemt, når den sidste er rullet sammen. Det er lykken at rulle sådan en lille rulle stof ud, og se hvad man nu valgte tidligere.

tirsdag den 27. juli 2010

dukkevaskeklud - DIY



Slå 26 masker op med bomuldsgarn på pind 3.

Alle pinde startes med at tage den første m vrang løs af.

Strik 3 pinde ret.

4. pind: 1 m vr løs af, 4 r, 2 vr, 2 r fortsæt til der er 3 m tilbage på p, strik disse m r.
5. pind: 1 m vr løs af, 4 r, 2 vr, 2 r fortsæt til der er 3 m tilbage på p, strik disse m r.
6. pind: 1 m vr løs af, 2 r, 2 vr, 2 r fortsæt til der er 3 m tilbage på p, strik disse r.
7. pind: 1 m vr løs af, 2 r, 2 vr, 2 r fortsæt til der er 3 m tilbage på p, strik disse r.

Dette giver et lille fint vaffelmønster.

Gentag disse 4 mønsterpinde. Når der er strikket 36 mønsterpinde, afsluttes med 3 retpinde inden der lukkes af.

Jeg håber I kunne bruge min noter, og måske det lille billede.

lillebror



Her er han, Lillebror. Mit nyeste design, der om et par opstrikninger i flere størrelser er klar som salgsbar opskrift. Skulle nogle have lyst til en færdig model kan I bare skrive.

mandag den 26. juli 2010

lækker strik


Her er min Frede vest, findes som færdig strik og opskrift.

Det er lige om lidt, det er på søndag, at Amio åbner. Jeg er i fuld sving med at lægge varer på mine amiohylder. Jeg har lagt stof og kopholdere ind. Nu gælder det lækker strik, både færdig strik men også mine opskrifter. Uha, jeg glæder mig.


Bertram, findes som færdig strik og opskrift.

Og efter at Ulla havde skrevet lidt om sine seneste babyindkøb, blev jeg så glad. For der er virkelig nogle, der værdsætter hjemmestrik, gode materialer og kvalitet. Så jeg vil glæde mig til at vise mit strik frem på amio.


Carlas trøje. Findes ikke som opskrift.

Der er både til pigerne og drengene. Fik jeg nævnt, at jeg glæder mig til søndag...

søndag den 25. juli 2010

måtte lige...



... prøve nogle flere farver. Kunne ikke stoppe med den ene vaskeklud, jeg havde strikket. Så nu får Wilma 5 dejlige farver at vælge imellem.

fredag den 23. juli 2010

det lille køkken



Det hele startede med at Carla og jeg skulle sortere lidt i hendes, efterhånden store balje, med legemad. Kun det gode skulle blive inde, resten skulle i legehuset. Det greb om sig og sorteringen endte med oprydning og rengøring på værelset. Carlas lille køkkenhjørne kom fra gangen og ind på værelset.



Den lille tallerkenrække hængte rå og ikke så pæn ude i vores garage, da vi købte huset. Efter lidt hvid maling kom den op at hænge, de små Totte og Lotte bøger stod her tidligere. Nu er det testellet, tebreve, mælk og små kager, der pryder den lille hylde. Jeg er så glad for de små emalje gryder i de skønneste blå og grønne farver og selvfølgelig den lille hvide emalje kande. Delene er fundet enkeltvis i genbrug eller på loppemarked.



Da vi var færdige, blev der leget restaurant. Jalte lavede lækre anretninger til Carla, der nyder serveringen. Efter maden blev der danset til Lille Nørd, for der er jo musik på en restaurant, mor.

torsdag den 22. juli 2010

inspiration og småt strik



Da Karen forleden viste sine små grydelapper i et lille køkken. Skrev hun samtidig lidt om inspiration og idéer, jeg inspireret og måtte strikke et lille håndklæde og en matchende vaskeklud til Carlas dukke. Det tog ikke lang tid, men var rigtig hyggeligt. Måske der skulle strikkes nogle flere sæt til min lille shop.

UPDATE: Endnu en mini ting er færdig... I må vente med at se til i morgen.

tirsdag den 20. juli 2010

Zoo




Disse dejlige børn havde jeg med hjem fra Zoo i går. Trætte, glade og fulde af dejlige oplevelser.


mandag den 12. juli 2010

formiddagshygge



Det er mandag, og mine to rollinger og jeg har ferie. Farmand må tage endnu en uge på jobbet, før han tilslutter sig de ferierende. På tæppet spilles der Hem er hvem? hyggeligt og hurtigt spil. Begge er i sommertøj og Carla også en rød gipsarm...
Lørdag over middag faldt hun på cyklen og slog sig. Efter middagsluren var der ikke rigtigt nogle tegn, bortset fra at hun ikke ville bruge hånden. Da vi kom ind fra havens hygge og havde haft hende i bad, konsulterede vi vagtlægen, der sendte og på skadestuen. 3½ time efter jeg var gået ind ad døren med Carla, kørte jeg hjem med en lille pige med et "brækket" håndled og rød gipsskinne. Der på armen skal den sidde de næste 3 uger! Ingen vandleg til hende, god sommer...

fredag den 9. juli 2010

I fuld sving...

...med at lægge varer på mine Amio hylder. Det tager tid, men der sker lidt hver dag. Glæder mig usandsynligt meget til d. 1. august kl 12.00. For der åbner Amio.



Jeg har lige lagt mine, efter egen mening, skønne Marimekko kopholdere ind. De er effektive men sandelig også skønne at kigge på. Kan du ikke vente til 1.august, kan de købes allerede i min egen lille duddelutte shop.
God dag til jer alle, nu vil jeg løbe mig en tur.

tirsdag den 6. juli 2010

broderi



Er lige blevet færdig med et bestillingsarbejde, og er godt tilfreds med resultatet. Jeg har broderet navne og datoer på en lille fin strikket dåbskjole. Nu håber jeg bare, at modtageren bliver glad og synes om mit arbejde.



blomster, striber og hjerter...



Hjembragt fra den danske vestkyst er blandt andet disse 3 stoffer. Jeg kan ikke bruge det hele selv, så du har også mulighed for at foå fingre i lidt af det. Store lyse gule og brune blomster...



... blide pasteller i striber...



... og hjerter, næsten, på snor. Du kan finde det lige her.